Варна готова за зимата

Мисия Варна

19-11-2015, 19:16

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сформират комисии по райони за осигуряване и контрол на дейностите по зимната поддръжка

Петте снегопочистващи фирми, ангажирани с поддръжката на уличната мрежа в община Варна- ДЗЗД "Обединение АБ Варна" (за район "Одесос"), "Хидрострой АД" (за район "Приморски") и ДЗЗД "Зебра Варна", (за "Аспарухово", с. Звездица, с. Константиново), "Инжстройинженеринг" ЕООД (за район Владиславово,с. Казашко, с. Тополи) и ДДЗ "Варна Строй 2012" (за район "Младост", с. Каменар) обявиха, че имат готовност за реакция при снеговалеж – разполагат с необходимите машини в изправно състояние, осигурили са инертни материали – луга, калциев хлорид. Това стана ясно по време на съвместно заседание за зимната подготовка на институциите на територията на общината.

Готовност за зимни условия отчетоха и сметопочистващите фирми "Титан" и "Адиан". От "Енергопро" заявиха, че са осигурени 172 ел. мотора и 86 екипа, както и 12 екипа за 24-часови дежурства за областта.

От докладите на директорите на училища и детски градини става ясно, че учебните заведения са снабдени с гориво. "Повечето сгради са с подменена дограмата, поставени са климатици, извършена е профилактика на парните котли", съобщи Славничка Ангелова, главен експерт в дирекция "Образование и младежки дейности". В готовност за зимна обстановка са и социалните звена - подсигурена е работата на социалния патронаж и на обществената трапезария, обясни Любомира Комитска, директор на дирекция "Социални дейности" в общината.

Представители на болници, присъстващи на срещата, изразиха готовност за справяне в зимна обстановка. От МБАЛ "Св. Анна" обявиха, че са изготвени списъците на хора на хемодиализа. От Военна болница и Онкологичната болница поискаха съдействие за почистване на подстъпите към лечебните заведения и вътрешни отсечки при снеговалеж.

Общинските ДКЦ-та и детските ясли също са заредени с гориво, извършена е профилактика на отоплителните съоръжения, съобщиха от дирекция "Здравеопазване". От общинското дружество "Градски транспорт" заявиха, че автобусите са подготвени, извършен е инструктаж на водачите, фирмата разполага с машини и пясък за почистване и обезопасяване на паркинга на дружеството.

Директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Петър Гърбузов заяви, че предстои сформиране на комисии по райони, които осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка. Община Варна има готовност за обезпечаване на необходимите ресурси за нормален ритъм по време на зимна обстановка, каза заместник-кметът Христо Иванов.