Педро: Можем да влезем в четворката

Харесва ми да играя по-близко до гола

Португалският футболист на Черно море Педро Еуженио бе любезен да даде интервю за предаването "Морски гонг" по Дарик. Ето как протече нашият разговор:

В Черно море беше привлечен да играеш като десен бек, но Никола Спасов видя в теб заложби на краен нападател. Ти как се чувстваш на тази позиция и някога играл ли си като крило в кариерата си?

- В моята кариера имам 3-4 мача като крило. Това е нова позиция за мен. Тренирам всеки ден и се опитвам да се усъвършенствам на този пост, за да стана по-добър. Харесва ми да играя по-близко до гола. Иначе само в Португалия имам няколко мача като крило преди около 4 години.

Къде се чувстваш по-добре-като ляво, или дясно крило?

- Играя без проблем и с двата крака. Най-сигурен съм като десен бек, но в случая ми допада да играя като ляв краен нападател, защото мога да влизам навътре и да нанасям удар с другия крак. Мога да центрирам добре и с левия крак.

Кой ти е най-големият приятел в Черно море?

- Поддържам връзка с чужденците Кулибали, Жиньо, Стенио, Хуан, Мехди, Матиас. С 5-6 човека..

Какво очакваш от мача с Ботев?

- Първо очаквам да вземем трите точки. Ние сме домакини. Във всеки мач е трудно. Излизаме за победа във всеки мач. Да, Ботев имат нов треньор. Ясно ти е, че такава промяна се отразява психологически на един отбор.

Как се чувстваш във Варна?

- Чувствам се добре. Харесва ми градът. Харесва ми отборът. Всичко е наред.

Как се стигна до привличането ти в Черно море?

- Преди година и половина също имах шанс да играя в Черно море. Можех да играя и в Кипър. Аз искам да играя в България, защото ми харесва тук. Знаете, че играх в Хасково 6-7 месеца. ЦСКА ме искаха тогава. Наложи се да се върна в Португалия, тъй като майка ми почина. По-късно Спасов ми се обади и така дойдох в Черно море.

Къде виждаш Черно море в края на първенството?

- Аз мисля, че нашият отбор разполага с много добри футболисти. Мисля, че можем да влезем в четвоката. Ако успеем да спечелим квота да играем в Европа ще е много добре за „Черно море”. Тимът ни игра на европейска сцена тази година, но нямаше късмет. Може другата година да имаме късмет.