Нели Петрова: Чрез игри най-лесно учим децата да спазват правилата на пътя

Новините

23-11-2015, 14:52

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В превантивния ефект на информационните кампании сред младите хора и подрастващите е убеден народният представител от ПП ГЕРБ

Инспектор Хитами организира уроци по пътна безопасност във варненски детски градини. Инициативата е на народния представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова. Първият от тях се проведе днес в ЦДГ "Ян Бибиян", където с помощта на актрисата Веселина Калчева от Държавния куклен театър – Варна, симпатичният хипопотам – полицейски инспектор запозна децата с правилата, които трябва да спазват всички участници в движението.

"Избрах този нетрадиционен начин да отбележим 15 ноември - Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, защото съм убедена в превантивния ефект на информационните кампании сред младите хора и подрастващите. Със съдействието на фондация "Безопасни улици от Валя" планираме подобни интересни и изключително полезни уроци да се проведат и в други детски градини във Варна", коментира народният представител Нели Петрова. По думите й в процес на игра децата учат лесно и бързо възприемат нови знания, включително и правилата за безопасност на пътя. "Забавният урок с участието на инспектор Хитами донесе много настроение, но и ценни знания на децата от ЦДГ "Ян Бибиян", заключи Нели Петрова и благодари на ръководството на детската градина за проявеното отношение към проблемите на пътната безопасност.

На събитието присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Панайотова, общинският съветник от групата на партията във варненския местен парламент Николай Малев, както и Юлиан Арнаудов, представител на гражданското сдружение "Карай умно, искам живот", на което Нели Петрова е председател.