Закопчаха непълнолетен за изнасилване, убийство и блудство

Крими

24-11-2015, 10:55

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

А. Дж. е само на 15 години

Окръжната прокуратура в Търговище води разследване за изнасилване и убийство на възрастна жена от Попово и за блудство с малолетно момиче срещу 15-годишния А. Дж. Той е задържан за 72 часа.

Той е задържан на 21 ноември 2015 г. след жалба на 14-годишно момиче от село Гагово за блудство, извършено предния ден на улица в селото. По време на разследването се установява, че А.Дж. е извършителят и на изнасилването на 74-годишната жена от Попово, която е починала няколко часа след сексуалното насилие вследствие на счупени ребра, от които е настъпило задушаване. Досъдебното производство по този случай е било образувано на 20 април 2015 год. срещу неизвестен извършител. Жертвата е била с деменция и често се губела след напускане на дома си. Така 15-годишният А.Дж. среща 74-годишната жена между село Гагово, община Попово, и град Опака.

Днес Окръжната прокуратура ще внесе искане за определяне на постоянна мярка "Задържане под стража" спрямо 15-годишния А.Дж,, тъй като случаят е изключителен заради възрастта на обвиняемия и тежестта на извършените от него престъпления. Той не е осъждан, учил е до 7 клас и не работи.