15-годишен уби старица и изнасили дете

Крими

24-11-2015, 18:31

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Искам вкъщи", бяха единствените думи на 15-годишния обвиняем пред Окръжния съд в Търговище

По искане на Окръжната прокуратура в Търговище съдът задържа под стража непълнолетния, обвинен в изнасилване и убийство на възрастна жена и блудство с 14-годишно момиче.

Съдът взе постоянна мярка "Задържане под стража" спрямо 15-годишния А.Дж., обвиняем за изнасилване и убийство на 74-годишна жена от град Попово и за блудство с малолетно момиче.

"Искам вкъщи", бяха единствените думи на 15-годишния обвиняем пред Окръжния съд в Търговище, който гледа при закрити врати делото за определяне на мярката за неотклонение на А.Дж. Пред съда беше разпитан бащата на непълнолетния, който се опита да оневини сина със забавено психично развитие. Окръжната прокуратура назначи психолого-психиатрична експертиза на непълнолетния обвиняем. Проверят се данни и за други жертви на сексуално насилие от страна на А.Дж.

Заради възрастта на обвиняемия и тежестта на обвиненията съдът прие, че става дума за изключителен случай и отчете факта, че между изнасилването и убийството на възрастната жена, за които А.Дж. е бил заподозрян, и блудството преди четири дни на 14-годишното момиче са изминали само седем месеца.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд и ако двамата адвокати на обвиняемия обжалват ареста на А.Дж., делото ще се гледа на 1 декември от 10 часа във Варна.