Деца опознават чудния свят на Черно море

Животът

25-11-2015, 09:41

Снимка:

Аквариум-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Аудио и видео системи за информация са изградени в трите експозиционни зали на аквариума

Презентации и лекции, посветени на Черно море и неговия жив свят, ще се проведат днес във варненския аквариум. Информационните срещи са насочени както към деца, така и към възрастни. Научните работници от института ще демонстрират част от своята работа – микроскопски изследвания пред учители и ученици в рамките на обучението им по биология. Специален арт кът ще очаква най-малките посетители.

Проявите са в рамките на проект Delphi, чиято основна цел е модернизация на Аквариумните комплекси в Констанца и Варна, както и разработване на общ туристически продукт. Проектът е на стойност 1,2 млн. евро, като се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България.

В рамките на проекта вече е закупено ново микроскопско оборудване за научни изследвания, изградена е аудио и видео системи за информация на посетителите в трите експозиционни зали, а част от залите без аквариуми са оборудвани с нови изложбени шкафове. Предстои довършването на новата филтърна система за водата в аквариумите.