Ислямско училище работи във Варна?

Крими

28-11-2015, 15:45

Снимка:

Фейсбук

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Очевидец разказа за школото близо до Максуда

Варненец, работещ във фирма за видеонаблюение, твърди, че във Варна вече има ислямско училище, в което се преподава на арабски език. В снимки и текст Юли Костов описва в социалните мрежи какво е видял.

Според него училището се намира в близост до "Максуда" в горната част на фабрика "Христо Ботев". Ислямистите са наели помещенията на бивш цех за дрехи срещу паркинга и цеха за антифриз. "Циганета, турци, пришълци – всички ги събират там и им се преподава ислям. Ама не чист безобиден ислям, ами от оня там сунитски, шиитски ли и криворазбран, който проповядват в ИДИЛ", пише Костов.

"Повикаха ме да слагам видео камери. Отивам и гледам, тоя там брадатия бил ходжа някакъв, но не е варненец, ами извикан от някъде из страната.

Интересно ми стана, защото, забележете, са му подарили кола за 200 хил. евро! Освен това и луксозен апартамент във Варна и още куп луксозни, но явно много необходими за работата му глезотии. Трябвало да се събувам вътре.
-Ай сиктир бе, му викам на неговия език, вече с не малко раздразнение и съзнавайки, че не аз ще съм тоя, който ще им слага камери на тия. Това тука си бе е направо като джамия, а всички вътре се надупили, кланят се и говорят нещо на неразбираем език. Ама не на турски. По късно разбрах, че е арабски. И ми се похвалиха, защото на единия от пазачите, детето му разправяло – Тате, там на арабски ни учат да четем и пишем и идват едни важни чичковци със скъпи коли и ще ни водят някъде! -къде, не разбрах!
Та с не добре скрито раздразнение попитах, стараейки се да бъда поне малко учтив:
– Какво е това училище, след като живеем в България и тук наблизо има българско такова, където се чете и пише на български език. Кому е нужен арабски в България?
Но ме изгледаха така накриво, че на кръв даже, та се замислих дали да задавам въпроса отново, който се направиха, че не разбраха. Всъщност се отказах да питам пак, но надделялото ми чувство за хумор ме подтикна да им задам въпроса
– Добре, ще сложа камери, ама ще може ли едната камера да е насочена на вътре в помещението и да ми позволите да излъчвам видео, от ставащото тук?
Едва не ме изритаха, но казаха нещо неразбираемо, май ме напсува тоя брадатия на арабски и добре забелязах как си смени цвета на лицето, което от първоначално бледо – розово, бе станало червено и накрая позеленя", описва видяното видеотехникът. От камери на съседни обекти той успял да заснеме случващото се в двора на ислямското училище.