Лагерът на Черно море в Турция под въпрос

Спорт

30-11-2015, 09:30

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Отборите не успяват да уредят контроли за зимната си подготовка

Напрегнатата ситуация между Турция и Русия може да повлияе негативно на родните ни клубове от "А" група. Последните информации са, че повечето отбори са се хванали за главата, тъй като не успяват да уредят контроли за зимната си подготовка.

Както вече varnautre.bg съобщи, тимът на Черно море също планира лагер в южната ни съседка от 20 януари до 3 февруари, който обаче за момента е под въпрос. Причината е, че след инцидента със сваления самолет, масово руските тимове отказват резервациите си за турските хотели, като същевременно се насочват към Испания, Дубай или Кипър. Освен руснаците, поготовката си в Турция са отменили и казахстански и беларуски клубове, които също са чести спаринг партньори на нашите състави.

Дори и лагерът на Черно море в Турция да пропадне, варненци са спокойни, защото ще изиграят няколко сериозни контроли по време на турнира "Балчик къп", който трябва да стартира на 5 февруари. Засега участие са потвърдили Банско, два молдовски и един румънски отбор. Поканен е и Нефтохимик, както и други отбори от родния ни елит. Организаторите очакват интересът към турнира да се засили заради проблемите в Турция.

По всяка вероятност в турнира ще се включи и отборът на Виторул, с който варненци са в приятелски отношения.