Крадено тузарско BMW праща за 3 години апаш зад решетките

Крими

30-11-2015, 10:45

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Лекият автомобил и намиращият се в него мобилен телефон, оценени на обща стойност 52686, били собственост на германаски гражданин

Варненски окръжен съд потвърди присъда, с която Искрен Маринов е признат за виновен за укриване на лек автомобил, с цел да набави за себе си имотна облага, като укривателството е в големи размери. Маринов обжалва съдебния акт, с който първоинстанционният съд му е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от три години при строг режим, както и плащане на глоба в размер на 5 000 лева .

Престъплението било извършено на 23.05.2012 г. във Варна. Лекият автомобил "БМВ 530" и намиращият се в него мобилен телефон, оценени на обща стойност 52686, били собственост на Йаохим Уинклър. При пристигането си в България през нощта, немският гражданин паркирал автомобила си на улицата, където се намира жилището му в град Варна. Още същата нощ превозното средство е било откраднато от неизвестно лице и предадено на Маринов.

Подсъдимият е предполагал за незаконния начин на придобиване на автомобила, става ясно от материалите по делото, но пред въззивната инстанция той заяви, че не е знаел, че има проблем със собствеността на укрития автомобил. Деянието е извършено в изпитателния срок на предходна осъдителна присъда.

Варненският окръжен съд прецени, че произнасянето на Районния съд за привеждане в изпълнение на отложеното наказание е правилно. Затова ВОС остави жалбата на Маринов без уважение и потвърди присъдата "лишаване от свобода" за 3 години при първоначален строг режим, като отделно следва да се изтърпят още 3 години по отложеното наказание.
Решението не подлежи на обжалване и протестиране.