4 коли се блъснаха под Аспарухов мост

Крими

30-11-2015, 12:45

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали, нанесени са само материални щети по автомобилите

Верижна катастрофа с участието на четири автомобила е станала на светофара на ул. "Девня" под Аспарухов мост около 10 часа днес. За щастие инцидентът се е разминал без пострадали. Нанесени са само материални щети по автомобилите, като по-сериозно пострадали са три от тях – "Фолксваген кади", лек автомобил "Опел" и микробус.

Катастрофата възникнала заради спрял в дясната лента след светофара камион, който не бил ограден с конуси, разказа очевидец на инцидента. По думите му кола, движеща се в лявата лента, спряла, за да пропусне изчакващите зад камиона автомобили, при което в нея се блъснали няколко превозни средства.

По данни на полицията, заради недостатъчна дистанция водачът на "Фолксваген кади" не успял да спре навреме и блъснал спрял пред него "Опел", който ударил микробус, който пък одраскал леко колата пред него.

По всяка вероятност паркираният камион е изпълнявал ремонтни дейности. Малко по-напред по улицата на пътното платно е бил спрял и багер, който също не бил обозначен с конуси или знаци, предупреди очевидецът на верижната катастрофа.