Гърция спря мигрантите, те легнаха на релсите (видео)

Новините

01-12-2015, 08:32

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мигрантите, които спят в палатки на релсите са изписали с големи букви на македонски: "Отворете я границата!"

Македонците изградиха заграждения и спряха да приемат от гръцка територия в последните няколко дни икономически мигранти. Повечето от мигрантите обаче протестират срещу отношението към тях и снощи спаха в палатки върху релсите.

Идват все повече и повече хора, информира Нова тв.

Влак между Гърция и Македония няма повече от седмица. А мигрантите, които спят в палатки на релсите са изписали с големи букви на македонски: "Отворете я границата!"

В понеделник се твърдеше, че 6000 емигранти са пристигнали в Идомини, за да преминат. От тях около 50% или 3000 са сирийци, иракчани. Прехраната на мигрантите на ден представлява около 2000 порции ориз с малко хляб, които им дават гърците. Останалите си тръгват с таксита, защото границата е затворена от 15 дни за преминаване на хора от Сирия, Ирак и Афганистан.

Оградата по границата на Македония вече е завършена, което от своя страна възпрепятства преминаването на мигрантите през полето. Засега вариантът за преминаване на границата по т. нар. „Балкански маршрут” на бежанците е през заснежената вече планина Нидже. Гърците насочват част от хората към Игуменица, откъдето може да се влезе в Италия, но там се преминава с фериботи.