Десетки жертви и ранени при стрелба в Калифорния

Крими

03-12-2015, 02:08

Снимка:

bTV

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нападателите са избягали

Стрелба беше открита в частен център за хора с увреждания в град Сан Бернардино, Калифорния. Инцидентът се е случил в 11 часа местно време. На официална пресконференция полицията съобщи за 14 жертви и 14 ранени. Стотици хора са били евакуирани от района.

Сградата все още се претърсва от органите на реда. "Извършителите са успели да избягат и нямаме никаква представа къде са", заяви Вики Сервантес, говорител на местната полиция. Шефът на полицията заяви пред Лос Анджелис Таймс, цитиран от bTV, че нападателите са били добре подготвени. Според служителите на реда, са били тежко въоръжени и са използвали, не пистолети, а пушки. Те отказаха да дадат повече информация по случая. На място са  изпратени агенти на ФБР и специален отряд.

Смята се, че нападателите са напуснали мястото с черен ван, като очевидци съобщават, че са били маскирани. Не е ясно дали нападението е терористична атака. Според полицейското управление в града стрелците може би са повече от един, вероятно трима. Районът е отцепен.

Местна телевизия съобщи, че може би има и взривно устройство, но това не беше потвърдено от властите. Тери Петит, жител на града, е разказал на местни репортери, че е получил смс от дъщеря си, която работи в центъра, който гласи: "Стреляха. В офиса съм, чакам полицията. Моли се за нас. Заключена съм в офиса".

Президентът Барак Обама призова за усилия и от двете партии за предотвратяване на този тип инциденти. "Все още не знаем какви са мотивите на стрелците, но това което знаем е, че трябва да предприемем нужните стъпки, за да осигурим сигурност на гражданите", допълни Обама.