Преглежат безплатно за рак в Градска болница

Животът

04-12-2015, 13:01

Снимка:

az-jenata.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кампанията продължава до 10 декември

Първите пациенти по програмата "Спри и се прегледай" посетиха ДКЦ 1 "Света Клементина" още със старта на кампанията,отчетоха от здравното заведение. ДКЦ 1, по-известно като Градска болница, има всички необходими условия за извършването на профилактиката като квалифицирани специалисти и модерна апаратура, някоя от която е единствена във Варна.

Управителят д-р Иван Иванов призовава всички, които подлежат на безплатните прегледи и имат покани да побързат, тъй като срокът на кампанията е до 10 декември. Желаещите могат да се запишат предварително в регистратурата на телефона на централата на здравното заведение 052/603 802.

Профилактичните прегледи включват изследвания за рак на гърдата, рак на маточната шийка и рак на дебелото и правото черво. За рак на гърдата здравното заведение разполага с нов, супер модерен мамограф, единствен по показатели във Варна, който бе закупен наскоро от ръководството със собствени средства. В лабораториите се намира и единственият извън столицата апарат за изследване на папилома вирус, основният причинител на рака на маточната шийка.

През лятото общината закупи прецизен и модерен ехограф за изследване на вътрешните органи, включително и стомашно-чревният тракт, като това изследване може да бъде съчетано и с рентгенова снимка, която може да се извърши на изцяло компютъризирания рентген, закупен наскоро от ръководството със собствени средства и най-съвременният във Варна, каза още д-р Иванов.