Опасен рецидивист излиза на свобода след по-малко от две години

Крими

07-12-2015, 11:27

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На грабителя, пребил жестоко жертвата си, ще бъде приспаднато времето през което е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража"

Опасен рецидивист, ограбил и пребил жезмилостно жертвата си, отива в затвора за по-малко от две години след влязло в сила споразумение. Варненският окръжен съд одобри споразумението между Асен Стоянов и Окръжната прокуратура – Варна за извършил грабеж и причиняване на средна телесна повреда на жител на Девня. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Стоянов и преди е осъждан за извършени престъпления с наложени наказания "лишаване от свобода". Той е излязъл от затвора на 13.11.2014 г. и 5 месеца по-късно отново е извършил престъпление.

На 18 април 2015 г., вечерта пострадалият С. К. е бил нападнат в дома си от Асен Стоянов, който го пребил, а след това преровил дрехите му. Намерил 19 лева в банкноти и монети и мобилен телефон, които противозаконно отнел. Стоянов напуснал дома на жертвата, оставяйки я да лежи на земята окървавена и безпомощна. Вследствие на нанесения побой пострадалият мъж получил разкъсно-контузни рани на главата и счупване на ребра, като телесните травми са довели до трайно затруднение в движенията му за повече от 2 месеца.

Пред съда Асен Стоянов се призна за виновен за извършеното престъпление и подписа споразумение за изтърпяване на наказание от 2 години и 4 месеца "лишаване от свобода" при строг режим. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което Стоянов е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража", така той ще лежи около 1 година и 8 месеца. Стоянов е задържан в края на месец април тази година. Стоянов възстанови имуществените вреди на пострадалия - мобилен телефон и 19 лева и ще плати съдебните разноски. 

Подписаното и одобрено от съда споразумение влиза в сила веднага.