50-годишна шофира с 3,54 промила, внесоха й обвинителен акт

Крими

09-12-2015, 16:09

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Дамата е била видимо пияна

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт по бързо производство срещу жена, шофирала с 3,54 промила алкохол.

Престъплението се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева. Обвинителният акт беше внесен в районния съд само 7 дни след инцидента.

На 2 декември 2015 г. полицейски служители от Пето РУ на МВР били изпратени на произшествие между лек автомобил "Рено клио", управляван от 50-годишната Г. Д., и камион на сметоизвозваща фирма, станало в местността Евксиноград. На място полицаите тествали с дрегер участниците в лекото пътно-транспортно произшествие. Отчел 3,23 промила алкохол в кръвта на жената, която изглеждала видимо пияна. Тя била отведена в болницата за кръвна проба, която показала, че наличието на алкохол в кръвта й е 3,54 промила, което отговаря на тежка степен на алкохолно повлияване. В хода на бързото производство Г.Д. отказва да дава обяснения, но признава вината си и съжалява за случилото се.Предстои насрочване на бързото производство във Варненския районен съд.