Варненска фирма за авточасти отнесе глоба от 10 000 лева

Крими

10-12-2015, 13:48

Снимка:

luxury77.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Санкционираха друга за изхвърляне на джибри на неразрешени места

Варненска фирма за авточасти втора употреба ("Пито-кар" ЕООД ) отнесе глоба от 10 000 лева за извършване на нерегламентирана дейност с отпадъци. Санкцията е наложена от Регионалната инспекция по околната среда и водите в морската столица, която е извършила 235 проверки през ноември, в резултат на които са издадени 141 предписания, съставени са пет акта, четири наказателни постановления и две имуществени санкции.

20 000 лева глоба трябва пък да плати туристическият холдинг "Русалка холидейз“ за това, че не е уведомил за авария на тръбопровода за отвеждане на битово-фекалните води от курорта до пречиствателната станция. 99 лева на месец имуществена санкция е наложена на софийското дружество "ПДНГ" за превишаване на емисионните ограничения по показател нефтопродукти в отпадъчните води при заустване в района на петролно находище Тюленово.

"Клас олио", чиято база се намира в добричкото село Карапелит, е санкционирано с 2 000 лв. за неправилно съхранение на химични вещества и смеси на производената си площадката. На фирмата е наложена и текуща имуществена санкция от 240 лева на месец за превишаване нормите за допустими емисии на въглероден оксид, изпускан в атмосферния въздух от експлоатацията на парен котел.

На друга варненска фирма (ЕТ "Станимир Сотиров – Веста 70“) е съставен акт за това, че нейни служители са изхвърлили джибри на незаконно сметище. Варненецът Реджеп Кисьов пък получил акт за замърсяване на въздуха вследствие на смилане на дървени изрезки с мобилна дробилка.

Екоинспекторите се опитват да установят и извършител на незаконна сеч на дървета на територията на защитената местност "Снежанска кория“. При установяване на виновника ще бъде наложена глоба съгласно Закона за защитените територии веднага. Размерът на санкцията за това нарушение е от 1 000 до 10 000лв.