Грип повали девет варненци

Животът

13-12-2015, 11:01

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

94 души са пипнали варицела, а седем - скарлатина

9 жители на морската столица са постъпили за лечение с диагноза грип в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Марина" през изминалата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. За сравнение седмица по-рано е имало само един заболял.

Увеличават се и случаите на остри респираторни заболявания. Настинки са повалили 452-ма души, като най-много са заболели деца на възраст от 5 до 14 години – 170. Предходната седмица болните са били 379. Регистрирани са и 39 случая на усложнения след остри респираторни заболявания - 25 бронхита и 14 пневмонии.

Според здравните специалисти грипна епидемия във Варненско може да има през януари. За грип тип А се очакват познатият щам "Калифорния" и новият "Швейцария", а за грип тип В - "Пукет", с подщамове "Виктория" и "Ямагата". Най-застрашени са децата и възрастните хора с хронични заболявания.

Варицела е повалила 94 жители на Варна и областта, а други 7 са пипнали скарлатина, отчитат още местните здравни власти. Повече са и случаите на чревни инфекции, като трима са диагностицирани с хепатит.