Условна присъда за опит за кражба на три колелета

Крими

15-12-2015, 16:57

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Опитът за кражба е извършен през деня на 28 октомври тази година от партерно помещение в жилищна сграда на централен варненски булевард

За опит за кражба на велосипеди, 39-годишен мъж бе осъден в бързо производство на 9 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи условното наказание на 39-годишния Б. Димов. Опитът за кражба е извършен през деня на 28 октомври тази година от партерно помещение в жилищна сграда на централен варненски булевард. На тази дата подсъдимият влязъл във входа и забелязал заключена с катинар остъклена преградена врата, през пролуката на която се виждали оставени на съхранение 3 велосипеда.
С носените в себе си клещи, той срязал една от халките на вратата и се насочил към освобождаването на захванатите с проволки три велосипеда. Междувременно в този момент, работеща в сградата жена забелязала на охранителните монитори влизането на непознат човек в сградата, излязла на партера и видяла действията на подсъдимия с клещите. Тя успяла да го издърпа навън на булеварда, развикала се и преминаващ полицай успал да го задържи на местопроизшествието.
39-годишният Б. Димов страда от синдром на зависимост към хероин и е с чисто съдебно минало. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.