Рекордни приходи събрала общината през 2014-та

Мисия Варна

17-12-2015, 11:02

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Реформаторите в Съвета намаляха с още един

Приеха отчета

Трето заседание на местния парламент на Варна се провежда днес. Съветниците приеха отчета за изпълнението на бюджета за 2014 г. Както и на заседанието на ресорната комисия Борислав Гуцанов от БСП изказа несъгласието си - най-добронамерено по думите му, с това отчетът да се приема близо 12 месеца след приключването на годината.

Законно е (срокът за приемане на отчета по Закон е 31.12 на следващата година) и следователно правилно, беше позицията на управляващите. Според ГЕРБ отчетът не е можело да бъде приет преди по него да се произнесат Министерството на финансите и Сметната палата.

"Категоричен не съм събираемостта за 2014-ра не е добра, Направи справка за години назад и установих, че досега н е имало такова преизпълнение на приходната част. През 2014-та то е 111%". С тези думи зам.-кметът Пейчо Пейчев контрира обвиненията на общински съветници, че бюджетите на общината се правят без анализ на изпълнението на предходните и затова се повтарят едни и същи грешки - залагат се по-високи стойности, които след това не се изпълняват.

Той опроверга и твърденията, че липсва достатъчно информация по финансовите дела на общината, като посочи, че и отета и отчета на бюджета и актуализацията на новия са публикувани на официалния сайт на администрацията и там могат да се видят всички цифри, за които съветници твърдят, че нямат информация.