Баби пак се подлъгаха - дадоха над 28 000 лева на ало измамници

Архив Варна

18-12-2015, 12:52

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

При два от случаите са използвани познатите сценарии за пострадали близки хора

Три пенсионерки от Варна са поредните жертви на ало измамниците. При два от случаите са използвани познатите сценарии за пострадали близки хора, които се нуждаят от лечение, а при третия потърпевшият е въведен в заблуждение, че е необходимо да заплати сума пари за освобождаване на пратка.

Две от пострадалите жени са на възраст 80 години, а третата – на 77 години. Сумите които са предадени са съответно: 7 150 лева, 9 800 лева и 231 щатски долара и 10 880 лева. По трите случая са образувани досъдебни производства, материалите за тях са докладвани на Районна прокуратура.

От полицията съветват отново да обърнем внимание на своите възрастни близки, да не пропускаме да ги предупредим за възможността да станат жертва на измамници по телефона и да им обясняваме спокойно как да реагират и да действат.

Нека насочим за пореден път вниманието им към съществуването на тази опасност и нека не забравяме да уверим близките си, че са в безопасност при разговорите по телефона и е по-добре да прекъснат разговора, отколкото да изслушат дори лъжовната информация, апелират от Областната дирекция на МВР-Варна.