Готвят благотворително в огромна тава на Коледния базар

Фолклорни състави от региона гостуват в неделя

Най-голямата тава на Балканския полуостров пристигна във Варна. В нея ще се сготви благотворително на Коледа и Нова година за няколко хиляди души. Инициативата е на организаторите на Коледния базар на стадион "Локомотив", които отбелязват, че до момента в морската столица не е правено събитие от подобен род.

Организаторите отправят специална покана и за двете събития през уикенда. Christmas open air с участието на Dj Deep George, Dj Borg, Dj Kiko започва от 12:30 часа в събота, 19 декември. На присъстващите ще бъдат раздадени много коледни изненади, промо диск на La Playa и греяно вино. За неделя, 20 декември са предвидени фолклорни изяви на състави от региона със специалното участие на танцова школа "Колеви".

Освен множеството атракциони, задължителните за подобен род събития топли напитки, греяно вино, бира, скара, барбекю, играчки, сувенири и декорации, посетилите на базара по немски образец могат да закупят живи елхи в саксия и да си направят снимка или картичка с Дядо Коледа. Игри, томболи, виенско колело, стрелбища и много други атракциони ще радват децата. 

Работното време на базара е от 12 до 21 часа в делничните дни и от 10 до 22 часа в празничните.