Никола Спасов: 2015 година бе най-хубавата в живота ми

Спорт

28-12-2015, 14:23

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море приема Созопол, Добруджа и Поморие във Варна

Златният скункс трябва да е за Георги Йорданов, заяви треньорът на Черно море

Наставникът на Черно море Никола Спасов коментира изтичащата 2015-а, като сподели с какво ще я запомни, в професионален план.

Ето и мнението на специалиста:

"2015 беше най-хубавата година в живота ми. С Черно море спечелих две купи, станах почетен гражданин на Варна и треньор номер 1 на града. Какво повече мога да искам? За българския футбол обаче годината никак не беше добра.

Героят на годината за мен безспорно е Станимир Стоилов. И аз разбира се, много се радвам за неговите успехи, които вдигат и имиджа на българския футбол. От футболистите герои не виждам.

Аз мисля, че Златният скункс трябва да е за Георги Йорданов. От него произлезе най-големият скандал в българския футбол. Понякога съдиите не трябва да се водят само от буквата на правилника, а от духа на мача. Йорданов можеше с решенията си да избегне скандала, но не го направи.

В световния футбол, разбира се, най-много ме впечатли Барселона. Играят наистина извънземен футбол. Впечатлява ме много и английското първенство. То е много равностойно, всеки може да бие всеки. Самите англичани много допринасят за интригата, защото там силните отбори не се толерират.

Пожелавам си освен здраве отборът ми да играе по-силно. Искам аз самият да израсна още като треньор. Иначе не очаквам 2016 г. да бъде фантастична за българския футбол".