Без малко велостоянка да закрие паметника на Левски

Мисия Варна

29-12-2015, 16:35

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Колоездачи откриха велоалеята с бутане

Проектантът на велоалеите не предвидил добре локацията на съоръжението

Сигнали на граждани спряха навреме изграждане на велостоянка, като част от велоалеята във Варна, пред барелефа на Васил Левски на едноименния булевард. Тази сутрин работници започнали да изливат бетон пред самия паметник, който е трябвало да бъде площадка, на която да се оставят колелета. Нелепият избор на място - пред очите на Апостола на свободата, обаче накарал будни граждани веднага да сигнализират медии и институции.

Час след като работниците подготвяха мястото за изливане на бетона от районната администрация в "Приморски" признаха, че мястото е крайно неудачно за велостоянка и локацията й ще бъде променена.

"Стоянката ще бъде преместена извън обхвата на паметника", информира кметът на район "Приморски" Петя Проданова. Тя посочи, че в кметството са постъпили няколко жалби от граждани, които са препратени в общината. Там съответно е взето решение мястото за оставяне на велосипеди да бъде преместено.

В момента се проучва къде точно да бъде позиционирано съоръжението, каза за Varnautre заместник-кметът Христо Иванов. Според представителите на местната власт проектантът на велоалеите не е предвидил достатъчно добре местоположението на въпросното съоръжение.

Изграждането на велостоянки е последния етап от реализирането на велоалеята. Работници ударно изливат бетонни плочи за различни места по дължината на алеята.