Варна изпраща 2015 г. с кучи студ

Животът

31-12-2015, 09:22

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Криско, Графа и група "Мастило" ще забавляват варненци в мразовитата празнична нощ

Под жълт код за силен вятър и мразовито време ще премине последният ден на 2015 г. във Варна, както и в цялата страна. През цялото денонощие температурите ще са отрицателни. Ще духа силен северен вятър със средна скорост 10-14 м/сек. и пориви до 18-22 м/сек, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Покрай крайбрежието севернякът ще бъде с пориви до 17 м/сек, а вълнението ще е 3-4 бала до 5 бала в открито море. През деня вятърът ще отслабва и ще се ориентира от северозапад. В новогодишната нощ ще бъде ясно и студено и почти тихо. Температурата в морската столица, която в 8 часа бе -7 градуса, усещани като -15 градуса заради вятъра, няма да надхвърли -1 градус.

Криско, Графа и група "Мастило" са сред звездите, които ще забавляват варненци в мразовитата празнична нощ. Концертът ще започне в 23 часа на 31 декември и ще продължи до около 3 часа на 1 януари. На сцената на площад "Независимост" ще се изявят и Силвия Кацарова, младия изпълнител Дамян Попов, българското оперно трио "Сопрано", духовия оркестър "Север" и местните зевзеци от "Тутурутка". Специални лазерни ефекти ще създават допълнително настроение на присъстващите.

С настъпването на новата 2016-та година ще прозвучи Химнът на Република България, а небето над морската столица ще бъде озарено от празнична заря. Желаещите да станат част от звездната вечер могат да се възползват от офертата на дружеството "Градски транспорт", което традиционно осигурява безплатни автобуси от крайните квартали. Разписанието им вижте тук.