Пътищата във Варненско - пак непочистени

Животът

04-01-2016, 10:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Навявания се образуват и по пътя Варна – Бургас, не е добро състоянието и на главния път Старо Оряхово – Дългопол

Тежка е обстановка в цяла Варненска област заради лошо почистена републиканска пътна мрежа. Това съобщи областният управител Стоян Пасев. По пътя Варна - Бургас, след Старо Оряхово, задължително трябва да се кара с вериги. По думите на губернатора, положението по пътищата на Варненско е трудно, а в Бургаска област е дори по-зле. 

Пътната обстановка по планинските пътища на община Долни чифлик е сложна заради обилния снеговалеж. През цялата нощ повече от 15 машини с гребла са разчиствали четвъртокласната пътна мрежа и улиците в селата. Вятърът по високите части обаче образува големи снегонавявания и преспи, които веднага се пробиват. В планинските части снежната покривка е със среда дебелина 30-40 см, а в равнинната част – 15-20 см.

Около 9 часа сутринта снегът е започнал да спира. Всички пътища са проходими при зимни условия, обяви шефът на общинската Гражданска защита в Долни чифлик Стафан Василев. Проблем създават републиканските пътища, които продължават да са непочистени заради недостатъчна или повредена пътно-почистваща техника на фирмите, с които Агенция "Пътна инфраструктура" има сключени договори. Не е добро състоянието на главния път Старо Оряхово – Дългопол. Навявания се образуват и по пътя Варна – Бургас по високите планински части.