Седем варненски училища намалиха часовете

Животът

04-01-2016, 15:26

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В шест общини в региона са обявени неучебни дни

Директорите на общо седем варненски училища са взели решения за намаляване на часовете и междучасията във втора смяна. Става въпрос са ОУ "П. Р. Славейков", СОУ "Св. Климент Охридски", Търговската гимназия, Националното училище по изкуствата, ОУ "Захари Стоянов", ОУ "Антон Страшимиров" и Руското училище.

От две училища – МГ и Хуманитарната гимназия по-рано днес бяха подадени сигнали за ниски температури, като става въпрос за класни стаи със северно изложение на последните етажи. В МГ е взето решение помещенията да се ползват на ротационен принцип, тоест една паралелка да кара само по един час. Иначе температурарата в една от стаите била 17,5 градуса, но измерването е направено след голямото междучасие, по време на което вратите били отворени. От Хуманитарната гимназия пък са заявили, че във всички стаи е отоплено.

В шест общини в региона са обявени неучебни дни към момента заради невъзможност да се стигне до сградите. В община Долни чифлик и в няколко села в община Аксаково няма да се учи днес и утре, 4 и 5 януари. В община Аврен неучебен е утрешният ден, 5 януари, а в община Ветрино - днешният. В Дългопол няма да се учи на 5 и 6 януари, а в гимназията "Св. Димитър Солунски" и ОУ "Св. Патриарх Евтимий" в Белослав, които делят обща сграда, няма да се учи днес и през следващите два дни.