Kурортите пълни и след празниците

Туризъм

05-01-2016, 07:11

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сърби и руснаци посрещат Коледа у нас, чакат бум на туристи до края на месеца

Курортите ни продължават да са пълни и след празниците. Най-много туристи има в зимните ни дестинации и в спа хотелите в България. Това обяви председателят на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Тенденцията се запазва - родните хотели да са пълни с гости от Балканите и Русия. В Пампорово основно гостите са от Македония, Сърбия и Турция. А в Банско и Боровец към тях се прибавят и руски и гръцки гости.

Сръбската и руската Коледа традиционно се празнува на 7 януари и затова курортите ни ще продължат да са пълни поне до края на седмицата.

Резервациите за целия месец януари са добри и очакваме отличен зимен сезон, прогнозираха туроператори. Гостите търсят качествен продукт и места с добро обслужване, обясниха от бранша. България е търсена и на европейския пазар, като англичани вече се записват да празнуват следващата Нова година в Боровец. Българите традиционно предпочитат освен на ски да прекарват празниците и в спа хотелите ни. Най-търсени през тази година са хотели в Сандански, Хисаря и Велинград.

Бум в ски курортите се очаква в края на януари и първата седмица на февруари, когато са училищните ваканции в Сърбия и Турция. Семейства предпочитат този период за зимната си ваканция и заради по-ниските цени в сравнение с пакетите за празнуване на Коледа и Нова година.