Спират сайта за разписанието на автобусите

Животът

05-01-2016, 19:11

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От следващия месец

Сайтът Варна трафик, от който ползващите градския транспорт, научават разписанието на автобусите, ще бъде спрян. Това съобщават авторите на приложението, които уточняват, че страницата няма да се поддържа от следващия месец.

Според създателите на Варна трафик, причината да се стигне до това положение е забрана от страна на общината към "Градски транспорт" да развива системата, за да не се попречи на усвояването на средства по проекта за интегриран градски транспорт.

В момента сайтът работи с помощта на дарени смартфони и хардуер - отделно от безвъзмездния труд и разходите по поддържане, уточняват създателите му в социалната мрежа. По думите им от общината искат спиране на приложението с мотива да не се дублират дейности по проекта за интегриран градски транспорт и това да попречи на усвояването на средства. Това е основната причина, поради която последните години приложението не се развива въпреки идеите, коментират създателите му. 

Предварително се извиняваме на потребителите (28 600 на брой към 04.01.2016). Планирахме да я спрем по-рано, но би могла да бъде полезна в студовете, завършват от екипа на сайта.