24-годишният Анжел извади кръста във Варна

Животът

06-01-2016, 12:10

Снимка:

Varnautre.bg/ Ивайло Борисов

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

46 смелчаци скочиха за Богоявленския кръст (фоторепортаж)

Студентът от Техническия университет спасява разпятието за пети път

24-годишният Анжел Димитров спаси Богоявленския кръст във Варна. Студентът от Техническия университет успя да стигне пръв до разпятието сред 46-смелчаци, които се хвърлиха в морето край първа буна при температура на водата около 5 градуса.

Най-младият участник в ритуала бе 9-годишният Александър Николаев, а най-възрастният – 76-годишният Васил Тепеденлиев, известен като Васко Моржа, който скача за кръста от над 15 години. Разпятието бе хвърлено от катер от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ РИТУАЛА ВИЖ ТУК!

Анжел, който е възпитаник на Спортното училище в морската столица, вади разпятието за пети път, но не последователно. Иначе това бе седмия му пореден скок, като всеки път черпи вдъхновение от приятеля си Андриян. Анжел заяви, че вярва в Бог и пожела на всички много здраве и късмет и успешна 2016 г., а към местната власт отправи съвет да инвестира повече за подобряване състоянието на улиците в града.

Стотици варненци се събраха на плажа, за да наблюдават Богоявленския ритуал въпреки дъждовното време. Сред официалните гости бяха областният управител Стоян Пасев и кметът Иван Портних.