Година и половина затвор за измама и документно престъпление

Крими

14-01-2016, 15:12

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият 40-годишен мъж ощетил три фирми за бързи кредити

Една година и половина ще лежи в затвора 40-годишен мъж за измама и документо престъпление. И. Христов бе признат за виновен в измама при продължавано престъпление, в резултат на която причинил на три различни дружества за бързи кредити имотна вреда в общ размер на 2900 лв., както и в документно престъпление, свързано със съзнателно ползване на фалшив документ (лична карта на името на друго лице).

Деянията се отнасят за периода 24 - 29 октомври 2013 година. Подсъдимият, чрез електронен формуляр през интернет страниците на трите дружества, отправил искания за отпускане на потребителски кредити. В тях той посочвал за връзка ползваните от него самия телефонен номер и имейл адрес, но попълвал заявката от името и с личните данни на председател на борда на директорите на популярно търговско дружество в страната.

Впоследствие, при получаването на сумите по одобрените бързи заеми, пред обслужващи служители на каси за разплащане в кеш, подсъдимият се легитимирал с инкриминираната лична карта. За самото съставяне на неистинския официален документ, от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност

40-годишният мъж има предходна съдимост. За всяко от деянията съдът наложи отделни наказания, като определи той да търпи най-тежкото от тях, а именно – 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието следва да бъде при първоначален общ режим в условията на затвор. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.