Крадец на велосипеди влиза в затвора

Крими

15-01-2016, 15:00

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Престъплението е извършено в условията на рецидив

30-годишен мъж бе осъден ефективно за кражба на велосипеди. В процедура на съкратено съдебно следствие Варненският районен съд наложи на А. Николов наказание от една година лишаване от свобода. Подсъдимият бе признат за виновен, че на 11 юли 2015 г., чрез използване на неустановено техническо средство, счупил патрона на вратата към обща абонатна стая на приземен етаж в жилищна кооперация в центъра на Варна и отнел два велосипеда.

Кражбата е извършена в условия на опасен рецидив и при продължавано престъпление, с две отделни деяния. Само в разстояние на няколко часа, преди обед на посочената дата подсъдимият отнел първоначално единия велосипед, откарал го до магазин на пазара за продажба на вещи втора употреба, след което отново се върнал за втория и по идентичен начин се разпоредил с него. Общата стойност на отнетото чуждо имущество е 575 лева.

30-годишният мъж е осъждан предимно за посегателства срещу собствеността. Наложеното му наказание следва да бъде търпяно при първоначален строг режим в условията на затвор. 15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт.