Пътищата във Варна - почистени и лугирани

Мисия Варна

18-01-2016, 12:48

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Градският транспорт се движи нормално

Всички основни пътни артерии във Варна са обработени с луга, почистени са и по-критичните участъци – Аспарухов мост, пътят за "Виница", пътят за Аксаково. Входове и изходи на града са почистени и проходими при зимни условия. 

Градският транспорт се движи нормално, почистени са подходите към детски, социални и здравни заведения. Снегопочистващите фирми са получили указания за премахване на висулки от подлезите. Това вече е извършено в автоподлеза до Фестивалния и конгресен център и на ул. "Шипка", работи се по останалите места, съобщи Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението". По данни на районните кметове не са регистрирани проблеми със сметопочистването през почивните дни.

Екипите, които обработват спирките и подлезите със сол и луга срещу заледяване, са в готовност за работа през цялата седмица, когато се очакват ниски температури.

Изчистена и проходима при зимни условия е и магистрала "Хемус", съобщиха от Областно пътно управление. По старият път и до Тополи също е почистено и опесъчено.