Избират президент на Черно море в началото на март

Спорт

18-01-2016, 13:30

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Симеон Варчев се оттегли от Черно море Порт Варна

От УС на клуба се оглеждат за нов ръководител в Пристанище Варна

Избират нов президент на Черно море Порт Варна в началото на март. Това разкри временно ръководещият клуба д-р Георги Ганчев, който е член на управителния съвет на клуба. Както вече стна ясно, по лични причини – главно здравословни, Симеон Варчев се оттегли от управлението на варненския тим.

По думите му тогава ще се състои отчетно-изборно събрание на клуба, на което ще бъде избран ръководителят. В момента клубът остава под негово ръководство, както и на другите членове на УС – Борислав Ташев, Янчо Янчев и Петя Манолова.

Според д-р Ганчев най-добрата формула за управление на клуба е президентът да бъде представител на Пристанище Варна, което е основният спонсор на клуба. Той трябва да се занимава с финансовата част и цялостното управление на клуба. Изпълнителният директор пък трябва да се занимава единствено със спортно-техническата дейност.

В седмиците преди отчетно-изборното събрание УС ще работи за заздравяване на връзката с Пристанище Варна, осигуряване на заплатите на играчите и нормална дейност на клуба и участие в първенствата. Важна цел на ръководството е до края на сезона играчите да си получат заплатите. Предстои да бъде направена пълна финансова рекапитулация и да бъде изготвен финансов план до края на сезона.