10 години затвор за варненец, изнасилил 8-годишната си дъщеря

Крими

19-01-2016, 14:26

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

51-годишният изверг взел родното си дете от бившата си жена, след което го завел в дома си и го изнасилил

Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна ефективна присъда от 10 години лишаване от свобода спрямо Атанас Атанасов от Варна, който изнасили и блудства с родната си осемгодишна дъщеря. Престъпленията са по член 152, ал. 4, т. 1, във връзка с ал. 1 и по член 149, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. 

51-годишният сексуален насилник бе изправен пред Окръжния съд в града, където днес поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие.

Състав на Варненския окръжен съд го призна за виновен в извършените от него престъпления и му наложи присъда от 10 години лишаване от свобода, които ще изтърпи при първоначално строг режим. Съдът уважи и двата граждански иска за причинените щети в размер общо на 50 000 лева.

На 31 май 2015 година Атанасов се обадил на бившата си жена и поискал да вземе осемгодишната им дъщеря. След това завел детето в дома си и го изнасилил, след което извършил и блудствени действия. Преди да предаде момиченцето на майка му, Атанасов я заплашил да не казва какво се е случило. Детето обаче разказало за действията на баща си и майката подала сигнал в полицията.

Присъдата подлежи за обжалване и протест в Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.