Трети ден дървена ваканция за пет училища и седем градини

Животът

19-01-2016, 16:44

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Топлоподаването на абонатите, които се все още са без парно, ще бъде възстановено утре

За трети пореден ден няколко училища и градини във Варна ще са в дървена ваканция заради липса на отопление. Причината е токова авария в топлофикация.

За неучебен ден е обявен 20-ти януари заради проблем в топлоподаването от поделения на фирма "Веолия Енерджи Варна" ЕАД във ПГИ "Д-р Иван Богоров", ОУ"А. Страшимиров", ОУ "Д.Чинтулов", ОУ "Н.Вапцаров" и СОУ "Неофит Бозвели", събщиха от общината. 

Неприсъствен ден е за ЦДГ 6 "Златното зрънце", ЦДГ 32 "Моряче", ЦДГ 43 "Синчец", ЦДГ 45 "Пролет", ОДЗ 8 "Лястовичка", ЦДГ 7 "Изворче" – филиали на улица "Радост", ЦДГ 3 "Детско градче" – без филиална сграда на ул."Н.Симов".

Контрол по изпълнението на кметската заповед се възлага на Лилия Христова – директор на дирекция "Образование и младежки дейности". Копие е връчено на началника на РИО-Варна, директора на дирекция ОМД, на директорите на училищата и др.

Аварията, освен че изпразни няколко училища, остави без парнои хиляди домакинства. Топлоподаването се възстановява поетапно. 

Парно до края на деня ще получат клиентите от "Младост", бл. 101 - 119 включително и "Възражране" бл. 1 - 26 включително, бл. 1А, комплекс Орхид Хилс, ОДЗ № 3 "Делфинче", ОДЗ № 8 "Лястовичка", ОДЗ № 15 "Морска звездица", ЦДГ № 43 "Синчец", ОУ "Антон Страшимиров", ПГИ "Д-р Иван Богоров", като се очаква пълно възстановяване на качество на услугата да се постигне в ранните часове на 20.01.2016г, съобщиха от топлофикационното дружество. 

За всички останали клиенти от мрежата се очаква топлоподаването да бъде възобновено утре (20.01.2016г.) в обедните часове. Всички технически екипи ще продължат работа и през нощта за поетапно запълване на топлопреносната мрежа.