Затворник къта джибри за ракия зад тоалетна чиния

Животът

20-01-2016, 07:48

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Заради това нашушение на дисциплината е получил заповед за 5 денонощия в карцера

Затворници опитват да си направят ракия зад решетките в Бобов дол. Това стана ясно на дело в съда в Дупница за обжалване на наказание на лишен от свобода. На 22 ноември м.г. между 21,40 и 22,40 часа при обиск и претърсване в спално помещение, в тоалетната са открити 6 броя пластмасови бутилки по 2 литра пълни с джибри. Бутилките били скрити в кухина зад тоалетната чиния. Затворникът Георги Д. признал, че са негови. Заради това нашушение на дисциплината е получил заповед за 5 денонощия в карцера.

Той обаче обжалвал в съда наказанието. Пред магистратите обяснил, че бил заплашван от лишения от свобода Антон В. да признае, че забранените вещи, които държи са негови. Антон също получил наказание да лежи в карцера, защото заедно с Георги са пазарували с една карта и са купили захар за влагането й в заготовка за алкохол, но били разкрити от надзирателите.

Съдът отказа да отмени наказанието на Георги, защото той действително е нарушил дисциплината. В същото време имал и други 11 заповеди за наказания, но те не са дали резултат в посока позотивна промяна на поведението му. Миналото лято в шкаф на друг осъден бяха открити три пластмасови бутилки по 6 литра, също пълни с джибри. Затворникът Емил Р. се оправдал, че това било компот-ошав, който си сварил със сушени плодове, донесени му на свиждане.

Друг затворник пък също ще лежи в карцера, но за обида към медицинската фелдшерка. На връщане от дело в съда, при преминаването през КПП-то на затвора, Иван Ж. видял медицинското лице, се обърнал към свой съкилийник и подметнал, че "може да я награбим". За това дисциплинарно нарушение е изолиран в наказателна килия за 5 дни, като съдът потвърди наказанието.