Три варненски училища приемат първокласници онлайн

Новините

20-01-2016, 09:34

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Учредяват нова награда за талантливи ученици по повод Варна 2017

В три варненски училища – СОУ "Н. Геров", ОУ "П. Р. Славейков" и СОУ "Св. Климент Охридски", ще има електронен прием за първокласници за учебната 2016/2017 г. В първите две проектът стартира пилотно още тази учебна година. Решение за онлайн процедурата предстои да вземат СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин", ОУ "А. Страшимиров" и ОУ "Черноризец Храбър". Това стана ясно на първото съвещание за т. г. с директорите на общинските училища и детски градини.

По време на срещата са обсъждани начините за разпределение на средствата за бюджет 2016, както и работата по общински образователни програми. Директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова представи идеята за учредяване на награда за талантливи ученици. Тя има за цел популяризиране постиженията на варненските деца в различни области и се посвещава на титлата Варна – "Европейска младежка столица 2017". Наградата няма да дублира Програмата за насърчаване на даровити деца, поясни Христова.

Във връзка с предстоящото застудяване бе обърнато особено внимание на директорите за осигуряването на необходимите условия за нормално протичане на учебния процес, навременното подаване на информация до експертите в дирекцията при възникнали проблеми, разчистване на районите около входовете на учебните заведения, адекватен режим на работа на отоплителните системи.