Германци проявиха интерес към къмпингите у нас

Туризъм

25-01-2016, 11:57

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Община Варна се представи на международно изложение в Щутгарт

Община Варна се представи на международното туристическо изложение CMT – Die Urlaubs-Messe 2016 в Щутгарт, като част от националния информационен щанд на България. Основни теми на СМТ, което се проведе от 16-ти до 24-ти януари, бяха караваният туризъм, мотоциклетите, колоездачните обиколки с опознавателни турове, голф и SPA, круизите, корабните пътувания и др. Интересът на многобройната публика бе прикован от т. нар. паущални пътувания - пътувания с обща цена, на близки и средни дестинации.

СМТ- Щутгарт е най-мащабното туристическо изложение за крайния потребител не само в Германия, но и в Европа. Над 2000 изложители от 90 страни и 360 региона запълниха изложбените халета. Страни–партньори бяха Индия, Дания и Щвейцария.

Българското Черноморие отново се утвърди като водещ туристически продукт за сметка на отпадането на конкурентни дестинации като Египет и Тунис, както и по-ограничените записвания за Турция. Екипът от морската столица предоставяше актуална информация не само за курортите, но и за маршрутите в околостите на Варна, които могат да разнообразят престоя на германските гости.

Посетителите на изложението проявиха особен интерес към къмпингите, а от провинция Баден - Вюртемберг потърсиха актуална информация за обиколни и тематични пътувания. Над 14 големи и средни специализирани германски туроператори предлагаха 7 и 10-дневни обиколни пътувания с еднодневен престой във Варна. Щандът на морската столица бе посетен и от представители на Германския голф съюз, в който членуват 640 181 професионални играчи. Те проявиха интерес към голф игрищата в околностите на Варна.