Протест пред парламента днес, МВР предупреждава за хулигански прояви

Новините

28-01-2016, 08:31

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Полицията предупреди, че разполага с данни, че членове на различни футболни агитки са получили оферти, за да предизвикат безредици

Днес ще се състои протест пред сградата на Народното събрание. Той се организира под мотото "Тук сме". Организаторите се заканват, че на площада днес ще дойдат хора от цяла България. Протестиращите настояват за свикване на Велико Народно събрание и разследване на всички политици от 89-та година до днес.

Полицията вчера предупреди, че разполага с данни, че членове на различни футболни агитки са получили оферти, за да предизвикат безредици на протеста. По този повод от кабинета заявиха, че се готви повторение на февруарските протести.

"Във Фейсбук се разпространяват призиви за протест, но още от вчера следим този процес, защото организирането му е свързано с групи или хора, които нямат ясно политическо представителство, а нашата цел е да не допуснем нарушаване на обществения ред без да ограничаваме, разбира се, правото на гражданите да изразят своята позиция", каза вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Службите са засекли организация по социалните мрежи, канят се футболни агитки и всякакви опозиционни групи. Организаторите са същите сили, които използваха подобен сценарий през 2013 година", каза пред БНТ преди ден Севдалина Арнаудова, директор на правителствената пресслужба.

Според нея се свикват футболни агитки и други хулигански групи с цел дестабилизация на правителството. Демонстрациите тогава срещу първия кабинет на ГЕРБ започнаха именно на днешната датата.