Година затвор за Пешо Розата за закана за убийство

25-годишният Петър Борисов опрял пистолет в главата на полицай

Окръжният съд произнесе ефективна присъда от една година лишаване от свобода за подсъдимия Петър Борисов, който беше обвинен за закана за убийство към полицай. Това се случи след протеста на Районната прокуратура срещу наложена от Районния съд оправдателна присъда. Окръжният съд приведе в изпълнение и наложеното по предходна присъда условно наказание от осем месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок на подсъдимия Борисов, с която е бил признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

На 22 октомври 2014 год. на улица в цветния квартал във Варна 25-годишният Борисов, който е известен като Розата, опрял сигнален пистолет в главата на полицая Ж.Ж. от Второ РУ на МВР и го заплашил с убийство, въпреки че потърпевшият се представил, че е служител на полицията. Варненският районен съд призна за невиновен за извършеното деяние 25-годишния мъж, което доведе до протест на Районната прокуратура срещу оправдателната присъда.

Борисов в момента е подсъдим по наказателно дело в Окръжния съд за разпространение на наркотици в съучастие с друго лице. Днешната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.