Сметките за ток за януари – по-малки спрямо 2015 г.

Архив Варна

29-01-2016, 16:41

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Същевременно средната януарска сметка на бита е с 8 лева по-висока от тази за декември 2015 г.

Средната стойност на фактурите за консумирана електрическа енергия на битовите клиенти в Североизточна България за януари е с 6% по-ниска в сравнение със същия месец на 2015 година. Това сочат анализите на Енерго-Про, което доставя електроенергия на близо 1 млн. битови клиенти на територията на областите Варна, Шумен, Добрич, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

Средното потребление на домакинствата в Североизточна България през януари е 48,53 лв., което е с 3 лева по-малко спрямо средното потребление през същия месец на 2015 г. Същевременно средната януарска сметка на бита е с 8 лева по-висока от тази за декември 2015 г. Причината за това е, че във фактурите за януари е включено потреблението по време на Коледните и Новогодишните празници, както и това през студените дни в началото на януари.

Посочените стойности са изчислени на база средно потребление на битовите клиенти. Сметката на всеки отделен клиент зависи от неговото индивидуално потребление през отчетния период.