Николай Стоянов: Не беше никак лесно да си тръгна от Черно море

Спорт

02-02-2016, 15:06

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лидер на Черно море Порт Варна отива в Рилски спортист

По-доброто място за мен в момента е Самоков

Николай Стоянов е поредният талантлив кадър от школата на Черно море Порт Варна, който напуска "моряците". Бъдещето на 21-годишното крило обаче изглежда не е свързано с родния му клуб, поне не и на този етап, след като стана ясно, че Стоянов ще продължи кариерата си в редиците на друг отбор от НБЛ - Рилски спортист (Самоков).

Ситуацията във варненския баскетбол в последните месеци не е особено стабилна, като бившият юношески и младежки национал е третият играч, който си тръгва от клуба след Станислав Славейков и Ангел Пейчинов, които подсилиха Левски 2014. Стоянов се съгласи да коментира решението си да облече екипа на Рилецо пред Sportal.bg. Ето и какво сподели той.

"Когато те иска качествен отбор с големи амбиции, какъвто е Рилски спортист, то тогава не е трудно да вземеш решение, знаейки, че те чака пълна зала и работа с мотивирани професионалисти, което прави нещата още по-лесни. Говорих с треньорите на отбора и така се стигна до този трансфер", заяви 195-сантиметровият играч.

"Очаквам да се впиша добре в колектива и да свърша работата си. Надявам се тази година да постигнем целите, които са поставени пред отбора още в началото на сезона", продължи варненецът.

"Не беше никак лесно да си тръгна от Черно море, мислих много, но в крайна сметка реших, че по-доброто място за мен в момента е Самоков", завърши Стоянов.

Ники Стоянов е играл във всичките 17 двубоя на Черно море Порт Варна от началото на кампанията в НБЛ. В 10 от тях е бил в стартовата петица, а средните му показатели през зсезона са 11.4 точки, 3.5 борби, 1.5 отнети топки и 1.2 асистенции при впечатляващ процент стрелба за 2 точки - 71.4%, както и 85.3% от наказателната линия.