Дават близо милион за храна, цигари и препарати за затвора

Парите

08-02-2016, 17:45

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-много средства са предвидени за тютюневи изделия

Близо един милион лева ще бъдат изплатени за осигуряване на хранителни продукти, плодове, тютюневи изделия, почистващи препарати и домакински пособия за затвора във Варна. Сумата е заложена за период от две години, става ясно от обявление на Държавно предприятие "Фонд затворно дело" в регистъра на обществените поръчки.

Най-много средства – около 620 хил. лева ще отидат за цигари - български и вносни, тютюн, филтри и хартия за цигари. Малко над 271 хил. лева са предвидени за хранителни продукти и напитки. Освен основните храни като кисело и прясно мляко, сирене, масло, кашкавал и колбаси, в това число – кренвирши, шунка, салами и наденици, лишените от свобода ще могат да консумират и сушеница, саздърма и пушен бут.

В бюфета ще могат да се открият и мед, шоколади, бонбони, меденки, сладолед, локум, халва, овесени ядки и мюсли, както и витамини. Освен кафе и чай, менюто за напитките включва минерална вода, газирана безалкохолна и плодова напитка, сокове и енергийна напитка. Около 5000 лева са заложени за лютеница, туршия и конфютюри, като се предвижда те да бъдат доставяни от кооперации на хора с увреждания.

Около 24 000 лева ще бъдат похарчени за осигуряване на дезодориращи и други средства. От ДП "Фонд затворно дело" са включили в поръчката и крем за лице, вода за уста, душгелове, ароматизатори, както и игли и макари. Срещу близо 20 хил. лева ще бъдат осигурени перилни, почистващи и дезинфекционни препарати и домакински пособия.

Оферти от кандидати ще се събират до 7 март, а предложенията ще бъдат отворени на 11 март, става ясно от документацията.