Наркодилър се призна за виновен и подписа споразумение

Крими

11-02-2016, 14:48

Снимка:

gp.by

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Влиза в затвора за година, дължи и глоба от 2500 лева

Варненският окръжен съд одобри на свое заседание споразумение между Окръжната прокуратура Варна и 28-годишния Христо Недялков от Шумен, с което бе прекратено наказателното производство срещу него. Мъжът се призна за виновен за това, че на 24 и 25 юни миналата година, във Варна, при условията на продължавано престъпление, придобил и държал с цел разпространение три пакетчета амфетамин и едно пакетче метилендиоксиметамфетамин на обща стойност 92.30 лв.

Мъжът продал на непълнолетно момиче амфетамин с нетно тегло 0.42 грама и процентно съдържание на активен наркотично действащ компонент 6.8%. По отношение на девойката прокурорът е изготвил предложение за налагане на възпитателни мерки, като е преценил, че деянието е извършено поради лекомислие и увлечение.

Престъплението, за което Недялков се призна за виновен, е извършено при форма на вината пряк умисъл. Съгласно одобреното споразумение ще му бъде наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, което следва да изтърпи в затвор при първоначален строг режим, както и да плати на глоба в размер на 2 500 лева. Зачита се времето, през което е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража", считано от 26 юни 2015 г. Споразумението влиза в сила веднага.