Сезонът за Черно море Порт Варна приключи

Спорт

12-02-2016, 21:03

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Финансирането за този сезон спира, има идеи за развитието на ДЮШ и мъжки отбор от началото на следващия

Черно море Порт Варна няма да участва в турнира за Купата на България следващата седмица и няма да завърши първенството на НБЛ, съобщиха специално за BGbasket.com от ръководството на клуба.

Днес ръководството на варненци е имало среща с шефовете на пристанище Варна, което е основен спонсор на клуба и на нея е станало ясно, че финансирането за този сезон спира. До момента всеки месец Черно море получаваше по 42 000 лв от спонсорa си.

Още не е ясно какво ще се случи с турнира за Купата след отказа на Черно море. На четвъртфинал варненци трябваше да срещнат домакина Балкан. Решение за това се очаква утре.

Ръководителите на пристанището обаче са поели ангажимент от началото на следващия сезон да спонсорират ДЮШ на баскетболния клуб при пълна отчетност на дадените средства. До момента Порт Варна е бил коректен спонсор и е изплащал редовно сумата, с която се е ангажирал.

Разбира се, това не е краят на баскетболния Черно море. Баскетболната общественост във Варна вече има идеи за развитието на ДЮШ и мъжки отбор от началото на сезон 2016/2017.