Спортисти пропищяха от системни кражби в съблекални

Спорт

19-02-2016, 13:52

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Потърпевши са млади баскетболисти и волейболисти

От системни кражби от съблекалните в зала "Христо Борисов" пропищяха млади спортисти от варненски клубове. За последните десетина дни на три пъти неизвестни лица отмъкват пари, документи, мобилни телефони и дори екипировка на играчите по време на тренировка. За това алармираха треньорът на волейболния Черно море БАСК Юли Топанков и наставникът на юношите старша възраст на Черно море Порт Варна Денислав Коцев.

"Преди седмица докато момчетата тренираха в залата от нашата съблекалня изчезнаха пари и мобилен телефон. Първоначално не отхвърляхме вероятността наглата кражба да е извършена от някой от отбора, но след като имаше посегателство на вещи и в момент, в който ни нямаше, разбрахме, че е работа на външен човек. Вчера изчезна анцунг и момчетата започнаха да държат вещите си в залата докато тренират", каза пред varnautre.bg Топанков.

От полицията съобщиха, че вчера е подаден сигнал за посегателство. "Неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в съблекалнята и е извършило кражбата на лични вещи – мобилни телефони, лични документи и др. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна", информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Този път потърпевши от набезите на апашите са юношите старша възраст на Черно море Порт Варна с треньор Денислав Коцев. "И преди се е случвало да изчезват неща от съблекалнята, но категорично заявявам, че това е работа на външен човек. Веднага, след като момчетата установиха кражбата, подадохме сигнал в полицията. Взехме мерки и сменихме механизма на вратата, така че тя сама да се затваря и да не може да се отвори без ключ", каза пред varnautre.bg Коцев.