До 10 000 лева глоба, ако спим на плажа

Парите

19-02-2016, 15:16

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предложението трябва да бъде гласувано и в пленарна зала

Депутатите от парламентарната комисия по регионална политика гласуваха на второ четене къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа да бъде забранено. За да влезе в сила, текстът трябва да се гласува в пленарна зала.

Предложението гласи, че физическите лица се наказват с глоба в размер от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица се налага имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв. за всяко нарушение, ако не подлежат на по-тежко наказания. 10 народни представители одобриха поправката, а само 4 бяха против, пише "Дневник".

Реформаторски блок предложи още плажовете "Корал", "Карадере" и "Иракли" да не се отдават на концесия или под наем и да се забрани всякаква стопанска дейност там.

Нищо не се казва за зоната зад плажовете, към която има "инвестиционни" апетити за строежи, собствениците на които ще имат най-голяма икономическа полза от девствените плажове пред хотелите им. Депутатът Гроздан Караджов заяви, че ще атакуват текста в пленарна зала и го определи като "пълна глупост".

"Това означава, че ако заспите на плажа, могат да ви глобят 10 000 лв", даде за пример той и постави въпроса как може да се контролира подобна забрана по цялата плажна ивица.