Плащат лечение в барокамера на 90 варненци

Мисия Варна

21-02-2016, 18:56

Снимка:

lifehospital.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предвижда се всеки пациент да премине минимум 20 процедури

90 жители на Варна ще могат да проведат хипербарно лечение (в барокамера) със средства от общинския бюджет. Става въпрос за болни от множествена склероза, с мозъчен инсулт, деца с церебрална парализа, хора с полиневропатии, претъпели мозъчно-съдови инциденти и деца с аутизъм.

Предвижда се всеки одобрен за рехабилитацията да премине минимум 20 процедури. Пациентите трябва да имат адресна регистрация във Варна, като те ще бъдат определени със становище от клиниките по неврология и ендокринология към УМБАЛ "Св. Марина", детската клиника към болницата и отделението по неврология към УМБАЛ "Св. Анна".

Лечението трябва да се осъществи до края на тази година. Общият размер на средствата, които са осигурени за целта, е близо 66 хил. лева. Общината ще събира оферти от лечебни заведения, желаещи да осъществят лечението, до 1 март 2016 г., като към тях трябва да бъде приложен и снимков материал на лечебните барокамери.

Водещият критерий за избор на изпълнител ще бъде цената за изпълнение на услугата. Общината подпомага за поредна година хипербарното лечение на болни варненци.