Столичанин влиза в затвора за кражба на телефон при рецидив

Крими

22-02-2016, 15:09

Снимка:

vesti.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Потърпевшо е непълнолетно момче от морската столица

Варненският Районен съд осъди ефективно 30-годишен столичанин за обсебване на мобилен телефон от непълнолетен. С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, М. Ангелов бе осъден на три години и четири месеца затвор, който да изтърпи при първоначален строг режим.

Обсебването на чуждия телефон е извършено от Ангелов при условията на опасен рецидив на 3 февруари миналата година. Подсъдимият случайно се заприказвал с пострадалия и негов приятел край входа на Морската градина във Варна. Тримата продължили да се разхождат в парка, посетили Военноморския музей, стрелбище и седнали заедно в заведение.

Междувременно докато се разхождали, Ангелов харесал телефона на непълнолетното момче и набелязал план по какъв начин да го успее да му го вземе. Той дал 5 лева на младежа и го накарал от магазин в съседство да му купи кутия цигари, като в същото време го помолил да му услужи с телефона си за провеждане на разговор. Докато непълнолетният пазарувал, Ангелов изчезнал с мобилния телефон. Чуждата вещ е на стойност около 600 лева.

30-годишният мъж е осъждан многократно и е търпял ефективни наказания в затвор за различни посегателства срещу собствеността на гражданите. Последната влязла в сила присъда спрямо него е от месец ноември 2015 г., с която му е било наложено общо наказание за извършени при продължавано престъпление обсебвания на мобилни телефони. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.