Национално училище по изкуствата – 71 години от началото

Животът

24-02-2016, 15:42

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Учители и ученици ще повторят първия концерт по случай откриването на училището на 25 февруари 1945 година

На 25 февруари Национално училище по изкуствата "Добри Христов" – Варна, чества 71 години от откриването на учебните занятия в това първо по рода си извънстолично музикално учебно заведение в страната.

На тази дата, преди 71 години, преподавателите – основатели на държавната музикална институция Христина Стоянова, Найден Найденов, Мила Михайлова и Веселина Зафирова поставят началото на професионалното образование по музика във Варна с Тържествен концерт в залата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров".

По случай тази годишнина, учители и ученици от НУИ "Добри Христов" канят любезно всички почитатели на класическата музика на концерт "71 години от началото", в който ще повторят първия концерт по случай откриването на училището на 25 февруари 1945 година. Учениците ще изпълнят репертоара на първооснователите, като демонстрират своя талант на съвременни изпълнители, носейки в себе си духа на тогавашните елитни европейски преподаватели. Надяваме се да демонстрират своя талант и професионална подготовка с чест и отговорност от оказаното им доверие.Концертът ще се състои утре, от 18.00 часа, в залата на Градската художествена галерия "Борис Георгиев". Входът е свободен.